martes, 1 de abril de 2014

Concentració per el judici els Encausades Parlament

Els dies 2 i 3 d’abril, 9:30,  concentració davant l’Audiència Provincial de Barcelona (Passeig Lluís Companys 14-16 Arc de Triomf), durant les declaracions dels parlamentaris

 
cartellconcentracionsBCNweb



http://encausadesparlament.wordpress.com/ 

Comienza el juicio por el bloqueo al Parlament: la acusación pide hasta 8 años de cárcel

Todo nuestro apoyo a nuestros compañeros, vamos a seguir al pie de la letra este juicio político.

Todo lo estamos siguiendo a través de su página, iremos poniendo todos los enlaces, facebook, twitter, blog y número de cuenta para todas aquellas personas que puedan aportar algo de dinero, para gastos de abogados, desplazamientos a Madrid, alojamiento, comida y juicio. 

Creemos que es un juicio injusto para nuestros compañeros de lucha, y lo que no entendemos el que siendo catalanes se tenga que hacer el juicio en Madrid, lo que tampoco entendemos muy bien es porque el sindicato mas facha Manos Limpias denucie a personas catalanas y después sea tan amigote de el Presidente de Catalunya. Que esconden esta pareja tan extraña??




Crònica completa de la primera sessió


Avui, dia 31 de març de 2014, ha començat el judici oral contra les 20  companyes imputades per l’acció “Aturem el Parlament” del passat 15 de  juny de 2011.


audiencia 

 A una sala plena de companyes dels diferents grups de  suport, les diverses advocades de la defensa han plantejat una sèrie  d’impugnacions prèvies dirigides contra una gran part de la forma i fons  d’aquest procés repressiu: la participació com a acusació del sindicat neofeixista Manos Limpias, també la de la Generalitat que tampoc es pot considerar part perjudicada d’un delicte contra les  institucions de l’Estat, la del Parlament de Catalunya, per no haver aprovat en el ple la presentació de la denúncia  i la competència de l’Audiència Nacional – que,  recordem, és herència directa del Tribunal d’Ordre Publico franquista-, per la celebració d’aquest judici.
També s’ha argumentat respecte a les diverses irregularitats que presenten gran part de les proves de l’acusació – vídeos que podrien  haver estat manipulats o editats i dels quals es desconeix la font  original, proves antropomètriques a les quals se’ls va obligar a  participar a alguns dels imputats contra la seva voluntat,  identificacions que vulneren els drets de les imputades i l’ús de  fitxers policials il·legals- i actuacions policials para la detenció d’un grup d’imputades que ja anaven a presentar-se davant el jutge.
Per part de l’acusació s’han rebutjat totes les impugnacions plantejades per la defensa. De la mateixa manera, el jutges tampoc les han acceptat o han postergat la seva decisió per un altre moment del procés. Acte  seguit, totes les imputades s’han negat a declarar davant les preguntes  dels representants de la Fiscalia, Generalitat, Parlament i Manos Limpias, que s’han presentat amb una mateixa línia d’acusació.
Finalitzada la primera sessió, imputades i gent dels grups de suport hem anat a dinar col·lectivament per reposar forces de cara a la concentració solidària d’aquesta mateixa tarda, a les 20:00 a la Plaça del Sol, i les sessió judicials que ens queden per davant.
Cap a les 20:30, la concentració a Sol ha estat dissolta per la Policia Nacional que ha desplegat un ampli dispositiu per tota la plaça, practicant identificacions i controlant els accessos al lloc. La pancarta ha estat requisada.

Finalitza la primera sessió

13:35 Es reprèn el judici després de la pausa per la valoració de les prèvies.
- Els jutges no accepten les prèvies de la defensa. Tot es valorarà durant el judici.
- Comencen les declaracions de totes les imputades. Es realitzen preguntes per part de les quatre acusacions: Fiscalia, Generalitat, Parlament i Manos Limpias.
- La Fiscalia pregunta sobretot sobre la identificació de les encausades; sobre qüestions que fan referència a l’acció col·lectiva: com i quan van conèixer la convocatòria, si es coneixien entre elles abans del 15 de juny, quins eren els objectius de l’acció; i sobre actes delictius concrets i individuals. Manos Limpias segueix la mateixa línia i aprofita per incloure diversos elements il·lustratius d’un suposat ambient d’aldarulls durant les seves preguntes. La Generalitat i el Parlament secunden a la Fiscalia i Manos Limpias.
-Les preguntes intenten recrear un escenari d’aldarulls que no es correspon a l’acció de desobediència que va tenir lloc el 15 de Juliol. Manos Limpias insisteix tota l’estona en denominar “barricades” els bloquejos de les portes per part de totes les que vam estar al Parlament.
- Dinou de les imputades són cridades a declarar. Totes decideixen no respondre a les preguntes de les parts de l’acusació. La vintena persona imputada no és present.
14:30 S’acaba la sessió. El judici continua demà, dimarts, a les 10:00.

Finalitza presentació de les prèvies al judici

12:00 Després de les prèvies presentades per les advocades i advocats de la defensa, la Fiscalia de l’Estat, els advocats representants de la Generalitat, el Parlament de Catalunya i el sindicat Manos Limpias fan les seves intervencions.
- Front les argumentacions contra les proves visuals, la Fiscalia defensa que les acusades van comptar amb assessoria legal. Els vídeos són la prova principal. La seva impugnació es basa en la verosimilitut, no en si són lícits, la qual cosa s’ha de resoldre durant al judici.
- Davant l’argument de què el Parlament no és legítim com a part de l’acusació perquè la denúncia s’hauria d’aprovar en ple (perquè al Parlament tots els parlamentaris són representants), la Fiscalia replica que el president de la Generalitat (Artur Mas) i la presidenta del parlament (Núria De Gispert) poden presentar denúncia sense l’aprovació del ple.
- L’advocat que representa el Parlament també assenyala que va haver-hi acord polític i jurídic per la presentació de la denúncia.
- El sindicat Manos Limpias defensa la seva participació i declara que són legítims.
- L’advocat de la Generalitat justifica la seva denúncia perquè es va impedir que el president de la Generalitat i la consellera Núria de Gispert anessin a treballar. La seva acusació cau només en quatre de les persones imputades, que són les que presuntament ho van impedir de “forma real”.
12:30 Es fa una pausa perquè els jutges valorin les prèvies a porta tancada. Després sabrem si el judici continua avui o demà.

Primera part del judici

Aquest matí, concretament a les 10:28, ha començat el judici a l’Audiència Nacional contra les 20 persones acusades pel bloqueig al Parlament de Catalunya el 15 de juny del 2011.
En primer lloc les advocades de la defensa han presentat diferents impugnacions:
- Contra l’acusació per part del sindicat Manos Limpias, per no ser part perjudicada dels fets delictius dels quals acusa i per fer-ho amb interessos polítics, no jurídics.
- Contra la Generalitat de Catalunya com a part de l’acusació: no és part perjudicada del delicte contra les institucions de l’Estat del qual acusa.
- Les proves de l’acusació presenten diverses irregularitats. Es va perdre la custòdia judicial dels vídeos durant 4 mesos; alguns vídeos són del Youtube i no hi ha garantia de no-manipulació; tot i que la defensa va demanar els originals, aquests no es van presentar. Es van realitzar sessions fotogràfiques il·legals on es va obligar a les acusades a posar-se orelles i gorres.
- Les identificacions de les acusades es van produir vulnerant drets fonamentals contra la intimitat. Es van utilitzar per això fitxers il·legals.
- Es va qüestionar la competència de l’Audiència Nacional en aquest judici.
- Es va argumentar que els fets que descriu la fiscalia són constitutius de faltes, no de delictes. Al darrere hi ha interessos polítics.
- Es va recordar les detencions a la Ciutat de la Justícia quan algunes imputades anaven a presentar-se davant el jutge. Es va desplegar un ampli dispositiu amb anti-avalots sobre el qual encara no s’han depurat responsabilitats.
Es fa una pausa a les 11:46.

 



       Correo electrónico: 15mlliure@gmail.com

              Apoyo económico 
         Si quieres hacer una aportación solidaria, este es el nº de cuenta: