sábado, 15 de junio de 2013

El periodista Bertran Cazorla és detingut i agredit a la comissaria dels Mossos al Raval

 https://si0.twimg.com/profile_images/3357487837/c49e98ecd6d827622ce8db5a32d0b3b9.jpeg

Greu episodi de violència policial aquesta nit al barri del Raval de Barcelona. El periodista Bertran Cazorla ha estat detingut, amenaçat, insultat i agredit per quatre agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria del carrer Nou de la Rambla.
Eren les sis del matí quan tornava a casa acompanyat d'un amic. Caminava pel carrer Nou de la Rambla quan s'ha aturat en veure com una patrulla dels Mossos identificava un ciutadà just davant de l'edifici d'aquest cos policial al barri del Raval. De cop i volta, i segons el testimoni del seu amic -que ha quedat en llibertat-, un agent l'ha empentat, de males maneres, i l'ha traslladat fins les portes de la comissaria. Posteriorment ell i el seu amic han quedat retinguts en una petita sala d'escorcolls que hi ha a les dependències de l'edifici. Allí un dels policies, que ja s'havia tret el número de placa de l'uniforme li ha dit a Cazorla "por ser periodista eres muy maleducado". Tot seguit i sense cap mena de justificació un altre agent li ha donat un fort mastegot a la cara, mentre es succeïen els insults i les amenaces. Quan semblava que serien detinguts els agents els han comunicat que quedaven en llibertat, i ha estat precisament en el moment de ser custodiats pel passadís de la comissaria fins al vestíbul quan s'ha produït l'episodi més greu. Cazorla ha demanat que li retornessin el seu DNI i un dels policies l'ha començat a insultar en un primer moment i després l'ha agredit llançant-lo a terra. En aquest moment ha començat l'atonyinament a terra per part de quatre agents uniformats que s'havien tret el número de placa. El noi que acompanyava a Cazorla l'han retingut entre altres tres mosses d'esquadra i l'han arrossegat cap a l'exterior mentre el periodista cridava indefens al terra i se succeien els cops de puny i les agresssions. Fonts sanitàries han confirmat a aquest setmanari que des de la comissaria de Nou de la Rambla Cazorla ha estat traslladat a dependències mèdiques. Un testimoni que es trobava davant de la comissaria quan s'ha iniciat la retenció ha explicat a la Directa que els agents que han actuat en tot l'episodi donaven clares mostres de sobreexcitació i actuaven amb molta violència.
Versions oficials contradictòries
Posteriorment, i un cop s'han personat a la comissaria de la Travessera de les Corts el pare de Bertran Cazorla i el diputat d'EUiA David Companyon, un sargent dels Mossos en qualitat de portaveu ha assegurat que el detingut havia renunciat al dret a designar un advocat i a fer cap trucada a un familiar. Això ha generat incredulitat entre els familiars i descofiança cap a les paraules del comandament. El mateix sargent ha assegurat que la detenció s'havia produït dins de la comissaria perquè Cazorla havia agredit dos agents amb una clau del clauer que duïa a sobre, i que tots dos suposats ferits havien rebut assistència mèdica pels talls al braç provocats per la clau. Poc després, i a través d'un portaveu de premsa d'Interior citat per Vilaweb, s'ha donat una altra versió dels fets, segons la qual Cazorla ha increpat i insultat els Mossos a l'exterior de la comissaria, sense parlar en cap moment de l'agressió amb la clau. Es dóna la circumstància que el periodista no podia portar cap clau al damunt, ja que només entrar a dependències policials li han requisat el telèfon mòbil i la resta de pertinences. Des del Grup de Periodistes Ramon Barnils i des de l'assemblea Mitjans en Lluita s'exigeix la seva posada en llibertat immediata. Els diputats de la CUP-AE, David Fernàndez, i del PSC Ferran Pedret també es troben a les portes de la comissaria per exigir el seu alliberament i una investigació transparent del què ha passat. A dos quarts de tres és previst que presti declaració amb l'advocat Jaume Asens.
 http://www.setmanaridirecta.info/noticia/periodista-bertran-cazorla-es-detingut-agredit-comissaria-dels-mossos-al-raval



Dissabte 15-06-2013 concentració en solidaritat amb la lluita dels joves i treballadors/es turcs contra el Govern d'Erdogan

Avui dissabte 15, a les 19h. Plaça de Sant Jaume, concentració en solidaritat amb la lluita dels joves i treballadors/es turcs contra el Govern d'Erdogan

* Quan els joves i treballadors/es turcs ja porten més d'una setmana resistint la repressió brutal de la policia i diversos intents de desallotjament de les places ocupades.
* Quan el món ha pogut observar com es vulnera el dret a manifestació i expressió, i apareixen els mètodes propis de règims dictatorials.
* Quan la lluita contra un govern neoliberal i autoritari s'ha estès per tot Turquia.

Des d'Istanbul i la plaça Taksim fan una crida a totes les organitzacions polítiques d'esquerra, als sindicats, als moviments socials i a tota la població treballadora i jove que expressi la seva solidaritat amb la justa lluita del poble turc i rebutgi la repressió i el govern d'Erdogan.

Prou repressió!!!

Defensa dels drets de llibertat d'expressió i amnifestación sense restriccions.
Investigació i càstig als responsables policials i polítics de la repressió que ha provocat almenys 3 morts i centenars de ferits.
Fora el Govern Erdogan."