miércoles, 1 de julio de 2009

NOVA COMUNICACIÓ: ENRIC DURAN

CREACIÓ CENTRE DE COORDINACIÓ I 17 DE SETEMBRE DEL 2009

Després de 65 dies de la meva detenció, m'he estat un temps posant al dia de com ha estat avançant tot mentre estava a presó.

El passat dilluns 1 de juny, em vaig poder reunir amb els companys i companyes del col·lectiu crisi de Barcelona que havia assumit bona part de la coordinació de la campanya podem viure sense capitalisme en la meva absència, mentre que d'altres aspectes havien quedat desatesos.

La rao d'això és que en el moment de la meva detenció, el centre de coordinació que havia estat funcionant durant més d'un mes, havia acabat la seva missió (l'edició i distribució de la publicació podem!) i estàvem començant a preparar un nou centre de coordinació per una nova fase d'acció post 17-M. Ningú va poder assumir la tasca de crear el nou centre i en lloc d'això el col·lectiu que es reuneix a Barcelona va assumir les tasques que va poder.

2 mesos i pico després, en aquesta darrera reunió del col·lectiu de Barcelona, hem acordat llançar la creació d'un nou centre de coordinació i aquesta missatge és per informar-vos-en.

Amb aquest centre de coordinació podrem organitzar una nou dia D pel 17 de setembre del 2009 com han estat el 17-S i el 17-M i també facilitar la participació dels incrits en les diverses campanyes i alternatives concretes al capitalisme que ja estem donant a conèixer.

Ara us explico amb més detall, el que tenim plantejat

Centre de coordinació: què és, perquè i com


El centre de coordinació és un espai físic que centralitza tota la informació i des d'on diàriament, varies persones amb disponibilitat de temps, realitzen una sèrie de tasques de manera coordinada, que no es podrien fer, cadascú a casa seva en el seu temps lliure.

El perquè del centre de coordinació el defineixen les tasques prioritàries que tindrà per fer, les quals
són:
- Recollir els contactes de molta gent a través dels formularis del web i facilitar la seva participació i que puguin comunicar-se amb gent del mateix territori i/o projecte, després de contactar-los per telèfon i correu electrònic.
- Mantenir informats a tots els participants i usuaris de la web a través de l'enviament de butlletins i noticies amb freqüència. Poder realitzar tot això amb eficàcia és clau, per un moviment que vol facilitar la participació de molta i molta gent.
- Facilitar les tasques i intercomunicació dels diferents grups de treball i totes les persones que des del seu lloc de residència col·laboren amb els mateixos objectius
i d'altres tasques que a partir de l'evolució del moviment es considerin oportunes.

La manera de fer possible que un grup de gent realitzi aquestes tasques, amb eficacia i continuitat però sense tenir que pagar a ningú per fer-ho, és acondicionant un espai gran, sigui una casa o un masia, des d'on els i les participants en la coordinació puguin fer la feina, mentre tenen allotjament, menjar i desplaçaments gratuits

La participació en aquest centre serà prou lliure. Qualsevol persona amb disponibilitat sigui d'una o dues setmanes, d'un mes, o per exemple de varies “mitges setmanes” consecutives, pot posar-se en contacte amb nosaltres per incorporar-se a col·laborar. D'aquesta manera la participació en la coordinació pot ser rotativa en les persones i continuada en les tasques que es cobreixen.
La nostra idea és posar en marxa el centre de coordinació a partir de finals de juny i a partir d'aquí que funcioni de manera ininterrompuda (fins que ja visquem sense capitalisme ;-> )
Això és una invitació a participar, poseu-vos en contacte amb nosaltres (coordinacio@podem.cat), si teniu disponibilitat algunes setmanes dels propers mesos!!!

D'altra banda, el funcionament del centre de coordinació facilitarà també la participació de les persones que no us pogueu desplaçar però que tinguin disponibilitat des de casa seva, ja que cmptaran amb un nucli de referència que podrà distribuir tasques que cadascú pugui assumir des d'allà on està.

També busquem cases grans o masies amb espai de sobres, per poder acollir aproximadament mitja dotzena de persones, durant unes setmanes. Com a intercanvi, si ho creieu oportú podem oferir hores del nostre temps per col·laborar en tasques de la casa o d'un projecte local, ja en parlaríem. També podríem assumir despeses dels serveis que consumim amb l'estada del centre de coordinació a casa vostra (llum, internet, telèfon...)

http://www.podem.cat/blog/redaccio/creacio-centre-de-coordinacio-i-17-de-setembre-del-2009

No hay comentarios:

Publicar un comentario